Välkommen till Social Factory

Låna till det du behöver

Att låna utan säkerhet är enkelt och det kostar inte speciellt mycket mer att låna pengar på detta sätt heller, något som gör att väldigt många väljer denna lösning. Kontantinsatsen när man ska köpa ett hus ligger vanligtvis på 15 % av köpesumman vilket innebär att man kan låna 350000 genom blancolån om man ska köpa ett hus som kostar 2000000 kronor och då får man dessutom 50000 kronor över som kan användas till kommande renoveringar som kan uppstå i samband med flytt. Jämför privatlån här.

Man kan därför låna pengar för att kunna genomföra husaffärer även om man inte har en stor buffert sparad för just detta ändamål.

Man kan välja att låna pengar utan någon form av säkerhet av olika anledningar. Det kan till exempel handla om att man inte har varit anställd speciellt länge hos sin arbetsgivare. Detta kan vara ett hinder när man ansöker om vanliga banklån men är vanligtvis inget hinder när man ansöker om att låna pengar genom blancolån.

Vissa långivare erbjuder även kunder att låna pengar trots att de har betalningsanmärkningar, något som är betydligt mer ovanligt om man vänder sig till bankerna för att låna pengar. Blancolån kan användas till många olika syften, förutom till kontantinsatser för bostadsköp även till bilköp och för att lösa in andra lån samt många andra saker.

Vad man bör tänka på när man vill låna pengar utan säkerhet

Vad finns det då som man bör tänka på innan man väljer att låna pengar på det här sättet? Det finns en del saker att ta med i beräkningarna men de två viktigaste faktorerna är att man ska försöka få ett så bra pris som möjligt och att man ska bli bemött så bra som möjligt som kund. När man ska låna pengar ska man alltid försöka undvika dyra merkostnader och man ska naturligtvis sträva efter en så låg ränta som möjligt.

När det gäller blancolån är det vanligtvis ganska lätt att låna pengar utan att det blir dyrare än nödvändigt. Detta beror på att det finns flera företag på nätet som jobbar med att ta fram den mest fördelaktiga lånelösningen.

De flesta har nog sett reklam för ett företag som heter Lendo som jobbar på ett sätt där den som vill låna pengar får fylla i en ansökan på företagets hemsida och företaget tar sedan fram olika långivare som är beredda att låna ut pengar och de presenterar även vilka kostnader som skulle tillkomma om personen valde att låna pengar från vart och ett av de olika företagen. Förutom Lendo finns det även andra företag som jobbar på liknande sätt.

Om man redan har jämfört olika priser och räntor på egen hand kan man naturligtvis välja att ansöka om att få låna pengar direkt från låntagaren. Man kan fylla i om man vill låna 25000 eller om man tycker att det skulle passa bra att låna 200000 eller en helt annan summa.

När man skickat in sin ansökan behandlas den i regel snabbt och när behandlingen är klar, oftast inom några minuter eller några timmar, kommer besked om man får låna pengar eller inte. Vill man exempelvis låna 30000 kronor utan säkerhet kan man skicka en ansökan, få besked inom loppet av ett par timmar och i många fall även ha pengarna på kontot inom ett dygn.

Det är ganska fantastiskt hur enkelt det är för den som vill låna 50000 eller andra summor med hjälp av blancolån och det är inte alls märkligt att så många har blivit förtjusta i denna låneform. Att låna pengar är lätt och dessutom kan även de personer som har en lite mer osäker ekonomisk tillvaro få möjlighet att låna pengar tack vare att så många långivare valt att börja erbjuda lån för privatpersoner utan säkerhet.

Man behöver inte längre ha haft fast anställning i över ett år och man behöver inte heller vara helt fri från betalningsanmärkningar sedan flera år tillbaka. Vill man låna 100000 för att köpa en bättre begagnad bil eller för att åka på bröllopsresa så kan man göra det även om ekonomin kanske inte alltid varit perfekt skött. Så länge man inte har skulder hos kronofogden går det att låna pengar idag.

Att låna pengar ska inte behöva vara krångligt och det är det inte tack vare de blancolån som dykt upp på senare år. Det är också viktigt att komma ihåg att räntorna sätts individuellt vilket innebär att man kan få låna pengar, om än med högre ränta, om man har anmärkningar, men att det också lönar sig att anstränga sig och sköta alla inbetalningar eftersom räntan då kan bli lägre.