Välkommen till Social Factory

Padel eller tennisarmbåge? Så här behandlar du det

Det är av yttersta vikt att du sätter din hälsa i första rummet om du vill kunna ta dig an den kommande dagens utmaningar. Har du problem med smärta i armbågen, svaghet i handen eller svårigheter med att räta ut armen om den har varit böjd ett tag? Det här kan mycket väl bero på tennisarmbåge.

I de flesta fallen beror tennisarmbåge, likt musarm, på att du har utfört repetitiva rörelser under en lång tidsperiod. En av anledningarna till att det just kallas för ”tennisarmbåge” är att du kan drabbas av besväret om du ofta spelar tennis. Här krävs ensidiga armrörelser om och om igen, vilket som sagt kan leda till tennisarmbåge.

Vilka symtom du kan förvänta dig

Det första steget till att ta hand om din hälsa är att ta reda på vilka besvär du lider av och varför. Om du har fått tennisarmbåge kan det bland annat göra ont om du vrider underarmen, och du kan få problem med att räta ut armen om den har varit böjd ett tag. Det kan även helt enkelt göra ont i armbågen eller så har du svårt att lyfta tyngre objekt i handen.

Tennisarmbåge är ett besvär som i många fall långsamt kryper fram, men om du har överansträngt dig rejält med ett ensidigt arbete kan besvären snabbt dyka upp. Det varierar från individ till individ.

Hur du förbättrar situationen på egen hand

Ett stort plus för din hälsa är att tennisarmbåge oftast går över av sig självt. Det är därför sällan som en operation krävs. Det finns dock en och annan metod som du kan tillämpa för att snabbare få din hälsa tillbaka på topp. Allra viktigast är att undvika rörelsen som gav dig tennisarmbåge till att börja med. Om du, som i tidigare exempel, lider av problemet på grund av tennisspelande är det en god idé att lägga ifrån dig ditt racket ett tag.

Detta betyder dock inte att du ska sluta använda armen helt och hållet. Tvärtom är det bäst om du kan fortsätta att använda din arm som vanligt – men att undvika ensidiga rörelser. Det finns även särskilda armövningar som du kan utöva, och att hålla is mot området kan dessutom hjälpa till med smärtan.