Välkommen till Social Factory

1 fördel med infraröda bastufilt”Infraröda bastumattor har flera fördelar för huden och kroppen, inklusive att förbättra hy”, säger Dendy Engelman, MD, en styrelsecertifierad hudläkare och Mohs-kirurg i New York City. Skönhets- och friskvårdsfördelarna med infraröd är generellt sett desamma, oavsett om du är i en bastustuga eller i en filt som NordicHigh bland annat. säljare här. Med det i åtanke, låt oss ta en närmare titt på vad den här tekniken kan göra för ditt sinne och din kropp. HUDBOOSTANDE FÖRDELAR Ur ett hudperspektiv, “öppnar värmen från filten porer och orsakar svettning, vilket frigör gifter, bakterier, döda hudceller och andra föroreningar”, förklarar Dr. Angelman. Allt detta kan hjälpa “du uppnå klarare hud”, tillägger hon. Men det är inte allt. “Infraröda bastumattor förbättrar också cirkulationen och ökar hjärtfrekvensen något, vilket simulerar effekten av ett lätt till måttligt träningspass”, säger hon. Sådan träning “är känt för att ha fördelar för huden”, säger hon och tillägger att “förbättrad cirkulation kan också bidra till att öka kollagenproduktionen.” Det bör noteras att infrarött ljus inte skadar huden på samma sätt som ultraviolett (UV) ljus gör. “Det finns liten risk att utveckla cancer som ett resultat av exponering för infraröda strålar i en bastufilt”, säger Dr. Angelman. “Du är mer benägen att drabbas av negativa effekter av uttorkning eller oavsiktlig termisk (värme) skada om din kropp inte är van vid de högre temperaturerna i filten.” HÄLSA OCH VÄLBEFÖRDELAR Vi vet alla att bastur har både mentala och fysiska effekter, och infraröd bastu är inget undantag. “Andra fördelar med infraröda bastumattor inkluderar ökade endorfinnivåer, lägre stressnivåer och en bättre nattsömn”, säger Dr. Angelman. Nedan är tre av de mest anmärkningsvärda fördelarna för kropp och själ: Mood Boost: “Värmeterapi skickar signaler till våra hjärnor för att frigöra må-bra kemikalier, inklusive serotonin, endorfiner och dopamin”, säger Dovey. För maximal effekt förespråkar hon att “stapla” friskvårdsmetoder som meditation och andning när du är i bastun eller filten för att “stimulera det parasympatiska nervsystemet” och uppmuntra kroppen att “trycka paus för frisättningen av stresshormoner som kortisol och adrenalin.” Resultatet? “Denna dubbla whammy-effekt kan bidra till att främja en ännu större känsla av lugn, fokus och frid”, säger hon.

“Infraröda bastumattor har flera fördelar för huden och kroppen, inklusive att förbättra hy”, säger Dendy Engelman, MD, en styrelsecertifierad hudläkare och Mohs-kirurg i New York City. Skönhets- och friskvårdsfördelarna med infraröd är generellt sett desamma, oavsett om du är i en bastustuga eller i en filt som NordicHigh bland annat. säljare här. Med det i åtanke, låt oss ta en närmare titt på vad den här tekniken kan göra för ditt sinne och din kropp.

 

HUDBOOSTANDE FÖRDELAR

Ur ett hudperspektiv, “öppnar värmen från filten porer och orsakar svettning, vilket frigör gifter, bakterier, döda hudceller och andra föroreningar”, förklarar Dr. Angelman. Allt detta kan hjälpa “du uppnå klarare hud”, tillägger hon. Men det är inte allt. “Infraröda bastumattor förbättrar också cirkulationen och ökar hjärtfrekvensen något, vilket simulerar effekten av ett lätt till måttligt träningspass”, säger hon. Sådan träning “är känt för att ha fördelar för huden”, säger hon och tillägger att “förbättrad cirkulation kan också bidra till att öka kollagenproduktionen.”

 

Det bör noteras att infrarött ljus inte skadar huden på samma sätt som ultraviolett (UV) ljus gör. “Det finns liten risk att utveckla cancer som ett resultat av exponering för infraröda strålar i en bastufilt“, säger Dr. Angelman. “Du är mer benägen att drabbas av negativa effekter av uttorkning eller oavsiktlig termisk (värme) skada om din kropp inte är van vid de högre temperaturerna i filten.”

 

HÄLSA OCH VÄLBEFÖRDELAR

Vi vet alla att bastur har både mentala och fysiska effekter, och infraröd bastu är inget undantag. “Andra fördelar med infraröda bastumattor inkluderar ökade endorfinnivåer, lägre stressnivåer och en bättre nattsömn”, säger Dr. Angelman. Nedan är tre av de mest anmärkningsvärda fördelarna för kropp och själ:

 

Mood Boost: “Värmeterapi skickar signaler till våra hjärnor för att frigöra må-bra kemikalier, inklusive serotonin, endorfiner och dopamin”, säger Dovey. För maximal effekt förespråkar hon att “stapla” friskvårdsmetoder som meditation och andning när du är i bastun eller filten för att “stimulera det parasympatiska nervsystemet” och uppmuntra kroppen att “trycka paus för frisättningen av stresshormoner som kortisol och adrenalin.” Resultatet? “Denna dubbla whammy-effekt kan bidra till att främja en ännu större känsla av lugn, fokus och frid”, säger hon.