Välkommen till Social Factory

Vad är bäst Nextory eller Storytel?

Nextory och Storytel är två av de mest populära tjänsterna för ljudböcker i Sverige, men vilken är egentligen den bästa? Både Nextory och Storytel erbjuder en mängd fördelar för lyssnare, men det finns några viktiga skillnader som kan göra en avgörande skillnad. I denna artikel kommer vi att titta närmare på vad som gör Nextory bättre än Storytel när det gäller att lyssna på ljudböcker. Källa Ljudbokia

För det första erbjuder Nextory ett bredare utbud av böcker än Storytel. Med över 300 000 titlar tillgängliga är det svårt att inte hitta en bok som passar ens smak. Storytel å andra sidan, har endast cirka 200 000 titlar. Nextory har också ett större utbud av internationella böcker än Storytel, vilket gör att man kan utforska fler genrer och författare från hela världen.

För det andra är användargränssnittet på Nextory mycket bättre än Storytel. Nextorys app är intuitiv och enkel att använda, medan Storytel kan kännas lite klumpig och svår att navigera. Nextory har också fler funktioner, såsom att man kan se när ens bok kommer att sluta spelas och få förslag på liknande böcker baserat på ens tidigare val.

För det tredje är det lättare att hitta nya böcker att lyssna på på Nextory än på Storytel. Nextory har en topplista som uppdateras regelbundet med de senaste populära böckerna, medan Storytel inte har någon sådan funktion. Detta gör det svårare att upptäcka nya böcker på Storytel och man kan lätt fastna i en “bubbla” där man bara lyssnar på samma typ av böcker om och om igen.

För det fjärde är Nextory billigare än Storytel. Nextory har flera olika abonnemangsnivåer att välja mellan, vilket gör att man kan hitta en nivå som passar ens budget. Storytel å andra sidan, har bara ett abonnemang som kan kännas dyrt för vissa användare.

Slutsatsen är att om man vill ha ett större utbud av böcker, ett bättre användargränssnitt, enklare att hitta nya böcker att lyssna på och en mer prisvärd ljudbokstjänst, så är Nextory det bästa valet. Men det betyder inte att Storytel är dåligt på något sätt, utan bara att Nextory är bättre när det gäller att lyssna på ljudböcker. Valet mellan de två tjänsterna kommer ändå alltid att bero på individuella preferenser och behov.